Add meg az e-mail címedet és mi elküldjük Neked az ajánlatot, hogy később is könnyen megtaláld!
Ha szeretnéd ezt a kupont másoknak is ajánlani, add meg a neved, és maximum 5 e-mail címet ahová az ajánlásokat küldhetjük!
Ha eddig csak álmodoztál róla, hogy milyen jó lenne végre a saját magad által készített bonbonokat fogyasztani, vagy meglepni vele szeretteidet, vagy minden ilyesmi próbálkozásod balul sült el mostanáig, akkor nálunk a helyed! A bonbon az az édesség, amit otthon is el tudsz majd készíteni segítség nélkül a tanfolyam elvégzése után.
Az Ars Socolata kézműves csokoládé manufaktúra műhelyében minden résztvevő elkészítheti álmai bonbonjait. Ráadásul mindezt a legkiválóbb belga csokoládé alapanyagokból, amilyet átlag boltok polcain nem is lehet beszerezni. A tanfolyam ára tartalmazza a felhasznált alapanyagokat, az eszközök és a kötény használatát, hűsítő italokat, snackeket, és természetesen az elkészült bonbonokat is díszdobozban. A több óra hosszúságú, alapos, részletes, alacsony létszámú kurzus résztvevői nemcsak megtanulják a receptet és a fortélyokat és bonbont öntenek, díszítenek, hanem még a ganache-t is elkészítik, mellyel végül megtöltik a bonbonokat. A program végén mindenki ízletes bonbonokkal és kis csokoládékészítő mesterként tér haza. Megtudhatod tőlünk azt is, a sikerhez milyen alapanyagokra és eszközökre lesz majd otthon szükséged, és azokat hol érdemes beszerezned. Részletes jegyzetet adunk a tanfolyami anyagról, amiben az elméleti rész mellett a recepteket is megtaláljátok. Megismersz a kurzus alatt több temperálási technikát is. A programot bátran ajánljuk laktózérzékenyeknek, vegánoknak valamint fogyókúrázóknak is. Jelentkezéskor kérjük az ilyen igényt jelezni. Hiszen vegán étcsokoládé és cukormentes, maltitollal édesített belga tejcsokoládé is lapul raktárunkban.
A felejthetetlen gasztroprogramot a hűsítő italok és édes ínyencségek mellett a barátságos légkör és családias hangulat biztosítja. A sikered garanciája a tanfolyam vezető, Lix-Hajdu Nikoletta, cukrász és tanár, aki az Ars Socolata Kft. tulajdonosa és a cég kézműves csokoládé különlegességeinek megálmodója.
De milyen is az igazi kézműves csokoládé, és miért a bolti ár többszöröséért szerezhető be legtöbbször? A kézműves csokoládét választók hajlandók kifizetni a viszonylag magas árat a minőség miatt. A tömegtermeléshez képest jóval magasabb árat több tényező is okozza. Egyrészt a kézi munkaerő esetén jóval lassabb az előállítás a gépi termeléshez viszonyítva. A következő faktor az, hogy a gyári tömegtermelés során a versenyképesség miatt kénytelenek spórolni különleges, minőségi alapanyagok magas arányán. A legtöbb manufaktúra minőségi csokoládé alapanyagot használ, amelyet a tömeggyártású csokoládék alapanyagának többszöröséért tudnak csak beszerezni. Az igazi eredeti csokoládé nem tartalmaz tejsavóport, tejzsírt vagy bármely kakaóvajat helyettesítő olcsósító összetevőt. A különbséget sok esetben csak akkor veszi észre az átlag vásárló, amikor egymás után kóstolja a bolti és a kézműves csokoládét. Ahogy borok esetén is léteznek specialisták, akik a legkisebb különbséget is észreveszik, a csokoládé ínyencek körében is találunk olyan személyeket, akik nemcsak a manufaktúrális és gyári előállítású táblás csokoládé közötti különbséget képesek megállapítani, hanem akár a felhasznált kakaóbab származási helyét is beazonosítják