Emlékeztető küldése

Add meg az e-mail címedet és mi elküldjük Neked az ajánlatot, hogy később is könnyen megtaláld!

Ajánlások küldése

Ha szeretnéd ezt a kupont másoknak is ajánlani, add meg a neved, és maximum 5 e-mail címet ahová az ajánlásokat küldhetjük!

Neved:

Címzettek e-mail címei:

Időutazás az örök városban!  Pünkösd Rómában és a Vatikánban

29%-os kedvezménnyel csak 99 900 Ft a Pannonia Travel jóvoltából! Fizesd ki most csak az előleget!
  • Eredeti ár: 139.900 Ft
  • Kedvezmény: 29%
  • Megtakarítás: 40.000 Ft
 • 12.687 Ft
  Kosárba!
 • FIGYELEM!

  Ezt a kupont úgy tudod megvásárolni, hogy most csak 12.687 Ft-ot kell fizetned! A fennmaradó 87.213 Ft összeget a kupon beváltásakor kell majd rendezned!
 • Hátralévő idő

További ajánlatok

Az ajánlatról:

Róma – a közel három évezredes történelméből táplálkozó, antik és élettől duzzadó város – teljes felfedezéséhez sokak szerint egy egész élet is kevés. Megismerni, kiismerni, és éppúgy megunni is lehetetlen. Akár első alkalommal, akár elbűvölt visszatérőként sokadszorra járunk az olasz fővárosban, ez a négy teljes nap nagyszerű alkalom arra, hogy szakavatott vezetővel bejárjuk a világhírű klasszikusokat, vagy igazi kuriózumok nyomába eredjünk. Az első rangú múzeumok, ámulatba ejtő szépségű nevezetességeket, tereket, templomokat, köztük a több mint félezredévnyi magyar vonatkozással bíró, eredetileg 5. századi ókeresztény Santo Stefano Rotondo-t is felkeressük. Mindamellett megmártózunk a hamisítatlan római hangulatban is; nagy élmény az ízes olasz konyha, egy vacsora a Trastevere egyik vendéglőjében, a zamatos kávé egy napos teraszon, a dallamos nyelv, egy beszélgetés a hömpölygő Tiberis partján, vagy egy kedvünk szerinti kellemes séta az évezredes múlt és pezsgő jelen káprázatos együttéléséből megszülető Örök városban.

1. nap: Járatunk menetrend szerint, az esti órákban indul a Liszt Ferenc Repülőtérről, és a késő esti órákban érkezünk meg a Fiumicino Repülőtérre. Bérelt buszunkkal a hírhedt E.U.R. városrészen keresztül, majd az ókorból fennmaradó helyszíneket érintve, mintegy éjszakai panoráma transzferrel érkezünk meg Róma központi pályaudvaránál, a Termininél fekvő szállodánkba. Még egy rövid közös vagy egyéni sétát tehetünk mielőtt nyugovóra térnénk. 2. nap:  A közös reggelit követően az olasz főváros számos nevezetességét keressük fel. Először a Santa Maria Maggiore, azaz Szűz Máriáról elnevezett legnagyobb római templomba érkezünk meg. Sétánk következő részében a Triton-kút mentén érünk a Spanyol lépcsőhöz, ahol rövidebb szabaidőnket tölthetjük el. Innen a Parlament alsó házához, a Miniszteri Palotához, és a Marcus Aurelius-oszlophoz jutunk el. Sétánk következő állomásaként a románkori, ám igen bájos Santa Maria in Cosmedin-templomot és az előterében található – a többszörös Oscar-díjas fekete-fehér filmből, a Római Vakációból, bizonyára sokunk számára ismerős – ókori kőarcot, a Bocca della Veritàt, vagyis az Igazság száját keressük fel. Átsétálunk a Tevere nyugati oldalára, a romantikus hangulatú Trasteverére, amelynek szó szerinti jelentése is: „a Tiberisen túl”. Rövid közös sétát követően a városrészre jellemző kedves, meghitt Trattoriák egyikében költhetjük el vacsoránkat. Programunk végén idegenvezetőnkkel együtt vagy önállóan térhetünk vissza a hotelünkbe.

3. nap: A környéken elköltött rövidebb ebédidőnket követően, a nap másik felében folytatjuk közös sétánkat az Angyalvár, Sant’ Angelo híd (Angyalhíd), Tiberis érintésével, hogy további ízelítőt kapjunk az Örök város antik, középkori, reneszánsz, barokk és századfordulós nevezetességeiből is, olyan világhírű helyszíneket keresve fel, mint a Piazza Navona (tér) és díszkútjai, a Pantheon és a mögötte található, Róma egyetlen gótikus temploma, a Santa Maria in Minerva-t és Trevi-kutat. Sétánk során lépten-nyomon Bernini és Michelangelo szobrokkal találjuk szembe magunkat. Szabad időnkben egyénileg költhetjük el vacsoránkat a hangulatos helyi vendéglők egyikében, megkóstolva a méltán népszerű olasz konyha remekeit, kiváló borok kíséretében. A szabad program után idegenvezetőnkkel együtt térünk vissza a szállodánkba, ahol a gyors bejelentkezésünket követően átadhatjuk magunkat a jól megérdemelt pihenésnek.

4. nap: A reggeli után, a délelőtti és kora délutáni órákban félnapos fakultatív program keretén belül, remek lehetőség nyílik, hogy a Rómában élő helyi idegenvezetőnkkel látogatást tegyünk a Vatikáni Múzeumokba és a Szent Péter Bazilikába. Sétánk során olyan felbecsülhetetlen értékű mesterműveket csodálhatunk meg, mint például a Belvederei torzó, a Laokoón-csoport, a Stanzákat Raffaello és a Sixtus-kapolnát Michalengelo freskóival. A múzeumlátogatást követően szintén helyi vezetőnkkel lépünk be a Szent Péter sírja fölé emelt, 60.000 hívő befogadására alkalmas Szent Péter Bazilikába. A római katolikus egyház első számú szentélye, a világ második legnagyobb keresztény temploma olyan művészóriások ihletett álmaiból jött létre, mint Bramante és Michelangelo. A templomba belépve az alázat lesz úrrá rajtunk. A Pieta láttán megértjük Giorgio Vasarit, aki azt írta barátjáról: Michelangelo azért jött a világra, hogy Isten példát mutasson általa művészeinknek…” Az ámulatba ejtő művészeti alkotásokat megtekintve szinte fájó szívvel lépünk ki a szintén lenyűgöző Szent Péter térre. A tér Bernini azon ötlete alapján nyerte el mai formáját, hogy megépítésekor kövessék az alapjául szolgáló Néró és Caligula cirkuszának kör alakját. A rövidebb ebédidőt vetően, gyalogosan és metró segítségével látogatunk el a Laterani Bazilikába, amely szintén a Róma történelmi központ világörökségi helyszín része, majd a Szent Lépcsőt (Sancta Scala) tekintjük meg. A hagyomány úgy tartja, hogy ezen a 28 lépcsőn ment fel Jézus Pilátushoz, mielőtt elítélte volna a nép, innen kapta a nevét. Amennyiben a rendelkezésre álló időnk is engedi, úgy egy igazi kuriózumot is szeretnénk megmutatni vendégeinknek ezen a napon. Az 5. századi ókeresztény Santo Stefano Rotondo templomot keresésük fel, amelyet 1454 óta, a Boldog Özséb esztergomi kanonok alapította magyar szerzetesrend, azaz a pálosok kezelnek, így több mint félezredévnyi magyar vonatkozással bír. A kereszténység építészetében ritka, kör alakú alaprajza miatt, igazi épületkülönlegességnek számít, és egyben Itália legszebb ilyen bazilikájaként tartják számon. Az V. században az első vértanú, Szent István tiszteletére szentelték a templomot, amely egy Mithras-szentély romjaira épült. Miután VI. Piusz pápa 1776-ban, a Szent Péter-bazilika bővítésekor lebontatta a közelben álló, Szent István királyunk tiszteletére emelt templomot (San Stefano Ungherese) és az általa alapított zarándokházat, arról is rendelkezett, hogy a Santo Stefano Rotondo templomban építsenek kápolnát a szent királyunk tiszteletére. A főoltárt – többek között – Szent István, Szent László és Szent Imre tiszteletére szentelték fel, amelyet táblával is megörökítettek. Közös városnézésünk után ismét a jól megérdemelt szabadidőnket tölthetjük, újabb ízelítőt véve az olasz konyha kiválóságaiból, melyet követően idegenvezetőnkkel együtt vagy - a már jól ismert útvonalakon - önállóan térhetünk vissza a szállodánkba.

5. nap: A reggelit és a szállodai kijelentkezést követően a poggyászainkat megőrzésre továbbra is a szállodánkban hagyjuk. A negyedik nap délelőttjén mindenki kedve szerint használhatja fel római szabadidejét. Így lehetőségünk nyílik egyénileg további városnéző sétákat tenni, de két Pünkösdvasárnaphoz kapcsolódó, életreszóló élményt is ajánlunk utasaink számára:

– 10:30 órakor kezdődik a Szent Péter Bazilikában az ünnepi Szentmise, melyet követően 12:00 órakor a Bazilika előtti téren részesülhetünk Ferenc pápa pünkösdi áldásában.

– 10:30 órakor kezdődik a Pantheonban (Santa Maria Rotonda) az ünnepi Szentmise, melynek csúcspontja 12:00 órakor, a kupola nyílásán keresztül több tonna rózsaszirmot szórnak be, a Szentlélek kiterjesztésének jelképeként.

A művészet rajongóinak a Capitoliumi múzeumok és a Borghese Galéria kiállításainak megtekintését ajánljuk, az utóbbi esetében hetekkel korábban kell időpontot foglalni. A rendelkezésre álló időben a Falakon kívüli Szent Pál Bazilikát is meglátogathatják. Az egyénileg elköltött ebéd után, koradélutánra újabb izgalmas fakultatív programot kínálunk, már ismerős helyi idegenvezetőnk vezetésével. Ezúttal az antik Róma világát fedezhetjük fel, bejárva a Colosseum-ot, megtekintve a Császári diadalíveket, a Palatinus dombot, Traianus fórumát-, vásárcsarnokát- és győzelmi oszlopát. A Capitolium domb-ról megtekintjük a Forum Romanum-ot és megállunk a Capitoliumi farkas (Romolus és Remus) szobor alatt és sétánk közben szemügyre vesszük, és ítéletet mondhatunk az esztétikailag megosztó, Victor Emanuel emlékmű felett, amely méretei alapján biztosan méltó arra, hogy Olaszország első királyának emlékéül szolgáljon. Az esti órákban közösen vagy egyénileg térhetünk vissza szállodánkhoz, hogy a csomagjainkat magunkhoz véve bérelt reptéri transzferbuszunkra szálljunk. Útközben rövid fotószünet erejéig a Cestius piramist tekintjük meg, majd búcsút intve Rómától elindulunk a repülőtérre. A késő esti órákban menetrend szerinti járatunkkal hazaindulunk, és éjféltájt érkezünk vissza a Liszt Ferenc Repülőtére.
Vásárlási feltételek:
 • A kupon felhasználható 2021.05.18-ig
 • A kupon 2021.05.20–24-én használható fel
 • A kupon érvényes 2021.05.18-ig
 • Más kedvezménnyel nem vonható össze
 • A kupon készpénzre nem váltható, vissza nem térítendő
 • Személyenként több kupon is vásárolható
 • Ajándékozható
 • Egy alkalommal csak egy kupon használható fel
 • Előzetes jelentkezés szükséges, és meg kell adnod a kuponkódod
 • A kinyomtatott kupont vidd magaddal!
 

Pünkösd Rómában és a Vatikában

 • A részvételi díj tartalmazza:
  • légkondicionált autóbuszt a transzferekhez
  • 4 éjszakai szállást két- és háromágyas, fürdőszobás, 3*-os szállodai szobában Róma belvárosában, a Termini közelében
  • bővített kontinentális reggelit a szállodában
  • a csoporttal együtt utazó olaszul is beszélő magyar idegenvezetőt
  • ingyenes Róma térképet
  • a szervezés díját
 • Időpont: 2021.05.20–24. (csütörtöktől hétfőig)
 • Találkozás:  2 órával a járat indulása előtt
 • Indulás: 2021.05.20., 19:25–21:15 Budapest 2B terminál
 • Érkezés: Roma Fiumicino 2 Terminal
 • Járatszám: W6 2342
 • Kötelezően külön fizetendő az irodában:
  • repülőjegy, 1 db, a fedélzetre felvihető 40x30x20 cm (max. 10 kg súlyú) kis kézipoggyász, repülőtéri illeték, a járatmódosítási lehetőséget az esetlegesen elhúzódó járványhelyzet esetén: 50 000 Ft/fő
  • ügyfél adminisztrációs díj: 2000 Ft/fő
  • 2% útlemondási biztosítás
  • egyágyas felár: 42 000 Ft
 • Az út során kötelezően fizetendő díj:
  • a buszos transzferek behajtási engedélye, idegenforgalmi adó: 50 euró/fő (A feltüntetett díj az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő. A díj minimum 15 fő részvétele esetén érvényes, és 15 fő alatt a díjak arányosan emelkednek.)
 • Választható fakultatív programok:
  • Vatikán Múzeum és Szent Péter Bazilika félnapos fakultatív program, kb. 3,5 órás helyi idegenvezetéssel (minimum 15 fő esetén): az irodában fizetendő: 6500 Ft/fő, amely a foglalások költségeit és a szervezés díját tartalmazza. A helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 50 euró/fő, amely tartalmazza a helyi idegenvezetést, az audiós eszköz bérlését, a Vatikán Múzeum belépődíját, a csoportos foglalási díjat és az ingyenes belépést a Szent Péter Bazilikába
  • Antik Róma félnapos fakultatív program, kb. 3,5 órás helyi idegenvezetéssel (minimum 15 fő esetén): az irodában fizetendő: 6500 Ft/fő, amely a foglalások költségeit és a szervezés díját tartalmazza. A helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 40 euró/fő, amely tartalmazza a helyi idegenvezetést, az audiós eszköz bérlését, a Colosseum belépődíját és a foglalási díjat
 • A fakultatív programok euróban feltüntetett díjai az utazás során az idegenvezetőnek fizetendők A díjak minimum 15 fő részvétele esetén érvényesek, és 15 fő alatt a díjak arányosan emelkednek.
 • A tömegközlekedés használata feltétele a csoport római közlekedésének, de a hotel központi elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy 6-8 darab vonaljeggyel megvalósuljanak a tervezett programok.
 • Az előzetesen történő foglalások érdekében a fenti fakultatív programokra, az irodában történő jelentkezéssel, az utazás során fizetendő díjak megtérítését is vállalni kell. A díjak az az út során az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek időközben változhatnak.
 • A feltüntetett programok felkeresésének, megvalósulásának sorrendje változhat
 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, melyet az irodában is megköthet: 4000 Ft/fő/5 nap, 70 év felett 6000 Ft/fő/5 nap
 • WIZZ Priority szolgáltatás: 18 000 Ft/fő (oda-vissza útra)
 • 20 kg-os feladható poggyász: nem választható
 • A díjak az esetleg foglalási díjakat is tartalmazzák, amelyek az irodában előre fizetendők és összegük időközben emelkedhet.
 • Poggyászinformáció: A részvételi díjban szereplő 40x30x20 cm és maximum 10 kg súlyú kis kézipoggyász díjmentesen felvihető az utastérbe, azonban az utasnak az előtte látható ülés alatt kell elhelyeznie.
 • WIZZ Priority információ: Ha WIZZ priority szolgáltatást vásárolsz, a fedélzetre felvihető 40x30x20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyász mellett magaddal vihetsz még a fedélzetre 1 db, max. 55x40x23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászt is (kivéve, ha operatív okokból kifolyólag ez nem megoldható). Kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult és elsőbbségi beszállás.
 • 20 kg-os feladható poggyászinformáció: a program jobb megvalósítása érdekében nem választható
 • Vásárold meg a kupont ajándékba
 • Nagyszerű kikapcsolódás, élmény
 • Csodás, felejthetetlen látnivalók
Helyszín a térképen:
Kattintson ide a térképhez
Pontos cím:
Pannonia Travel

2097 Pilisborosjenő, Kavics u. 12.
+36 30 592 61 07 
info@pannoniatravel.hu
facebook.com/pannoniatravel


Ügyintézés:
Hétfőtől csütörtökig: 10:00–18:00

Még ez is érdekelhet

További ajánlatok még...

 • Kedvezmény: 29%
 • Megtakarítás: 40.000 Ft
139.900 Ft
helyett
12.687 Ft